Parlamentul European aprobă un miliard de euro pentru tinerii europeni

153

Uniunea Europeană vrea să investească un miliard de euro pentru crearea a 650.000 de locuri de muncă pentru tineri, în 2015. Parlamentul European a aprobat miercuri un plan în acest sens.

Tot mai mulţi tineri de 15-25 de ani nu sunt înscriși într-un program educaţional și nici nu au un loc de muncă, indică statistici ale Uniunii Europene citate de Mediafax.

„Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, iar Europa accelerează acţiunile pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor“, a declarat raportorul Elisabeth Morin-Chantier (PPE). „Provocarea era de a obţine un acord solid, susţinut puternic, într-un timp record: ceea ce arată că, atunci când suntem hotărâţi, Europa are rezultate“, a mai spus raportorul.

Finanţarea este oferită prin Fondul Social European și se adaugă fondurilor pe care 20 de state europene le primesc deja deoarece în aceste state se înregistrează o rată a șomajului de peste 25% în rândul tinerilor.

Celor 3,2 miliarde de euro disponibile prin Iniţiativa pentru tineri 2014-2020 li se adaugă cel puţin încă 3,2 miliarde de euro prin Fondul Social European.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.