Parlamentul European aprobă un miliard de euro pentru tinerii europeni

147

Uniunea Europeană vrea să investească un miliard de euro pentru crearea a 650.000 de locuri de muncă pentru tineri, în 2015. Parlamentul European a aprobat miercuri un plan în acest sens.

Tot mai mulţi tineri de 15-25 de ani nu sunt înscriși într-un program educaţional și nici nu au un loc de muncă, indică statistici ale Uniunii Europene citate de Mediafax.

„Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, iar Europa accelerează acţiunile pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor“, a declarat raportorul Elisabeth Morin-Chantier (PPE). „Provocarea era de a obţine un acord solid, susţinut puternic, într-un timp record: ceea ce arată că, atunci când suntem hotărâţi, Europa are rezultate“, a mai spus raportorul.

Finanţarea este oferită prin Fondul Social European și se adaugă fondurilor pe care 20 de state europene le primesc deja deoarece în aceste state se înregistrează o rată a șomajului de peste 25% în rândul tinerilor.

Celor 3,2 miliarde de euro disponibile prin Iniţiativa pentru tineri 2014-2020 li se adaugă cel puţin încă 3,2 miliarde de euro prin Fondul Social European.

Alina Kartman
Cu peste 9 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.