4 invenţii ingenioase eco-friendly

903

Din dorinţa de a economisi energie, de a conserva resursele şi de a trăi într-o lume mai curată, mai „eco", au fost născocite tot mai multe invenţii „prietenoase" cu mediul. Acest lucru arată preocuparea oamenilor cu privire la sănătatea lor, a mediului înconjurător şi dorinţa lor de a reduce poluarea şi efectele catastrofale ale acesteia asupra planetei.

Noi le-am ales pe cele care ni s-au părut mai interesante şi mai ingenioase. Fiecare dintre acestea ne ajută să păstrăm mai curată planeta şi pot contribui în mod semnificativ la reducerea risipei de energie şi resurse.

1. Maşina de spălat care nu foloseşte aproape deloc apă – poate o să ţi se pară ciudat, dar iată că hainele noastre pot fi curăţate cu un consum minuscul de apă – o cană la fiecare spălare. Invenţia foloseşte granule de nailon pentru absorbţia petelor, spun cei de la Ecorazzi. Iar aceste granule pot fi reutilizate. Mai mult, se pare că această maşină de spălat te poate ajuta să faci economii semnificative la factura de apă pe o lună.

2. „White goat” – este o maşinărie care transformă deşeurile din hârtie în… hârtie igienică, arată site-ul Mother Nature Network. O astfel de invenţie ar putea fi utilizată în folosul companiilor care reciclează cantităţi foarte mari de hârtie. Astfel, din aproximativ 40 de coli poţi obţine o rolă de hârtie igienică în doar 30 de minute.

3. Life Straw – este un pai care purifică apa. Mai mult de 880 de milioane de oameni beau apă din surse nesigure, arată un raport realizat în 2008 de World Health Organization (WHO) şi UNICEF, citat de Vestergaard-Frandsen.com. Acest lucru poate conduce la dezvoltarea de afecţiuni precum diareea, care ucide circa 1,5 milioane de copii în fiecare an. Invenţia ajută la reducerea bacteriilor din sursele de apă, contribuind la prevenirea bolilor cauzate de consumul de apă nepotabilă.

4. Cureaua de energie – sau Energy Belt – este o invenţie care te ajută să slăbeşti şi, în acelaşi timp, transformă grăsimea din corp în Adenozin 5-Trifosfat (ATP), care poate fi folosit şi ca energie electrică, arată LifeHack. Aşa cum afirmă producătorii invenţiei pe site-ul oficial, „Energy Belt reduce costurile facturii la electricitate, în timp ce tu îţi reduci greutatea“, citează aceeaşi sursă.

Cu ce alte invenţii eco-friendly ai mai îmbogăţi lista?