Au căzut primele zăpezi peste Europa

11

Germania şi regiunea Moscovei au fost surprinse de căderea primelor zăpezi şi nu reuşesc să facă foarte bine faţă haosului creat de aceste condiţii meteo neaşteptate.

O furtună de zăpadă a acoperit Moscova cu un strat de zăpadă de trei ori mai mare decât preconizaseră meteorologii pentru luna noiembrie. Primăria capitalei Rusiei a anunţat că este cea mai importantă ninsoare din ultimii 50 de ani, 70 de zboruri de pe Aeroportul Domodedovo fiind amânate peste noapte.

În Germania, zeci de şoferi au fost surprinşi de ninsoare şi au rămas blocaţi cu camioanele la graniţa cu Cehia. Sudul Germaniei a fost paralizat de aceste evenimente, deoarece şoferii încă nu îşi echipaseră autovehiculele pentru iarnă. Se aşteaptă ninsoti abundente pentru următoarea perioadă.

Organizaţia Mondială de Meteorologie (OMM) tocmai a făcut public raportul pe anul 2012, în care avertizează că perioada ianuarie-octombrie a fost cea mai caldă, la nivel global, înregistrată vreodată. Noi recorduri de temperatură au fost atinse în Rusia şi Statele Unite, pe când alte ţări au fost puternic afectate de secetă sau inundaţii. „Modificări climatice au loc chiar sub ochii noştri şi vor continua să se producă", a declarat Michel Jarraud, directorul OMM, conform Antena3.