Creștinii ajută victimele tornadelor din SUA

26

În prima duminică de după tornadele ucigașe, voluntariatul și altruismul creștin au ieșit în evidenţă în SUA. Bisericile și-au deschis porţile, în ciuda faptului că multe erau distruse, iar serviciile religioase au inclus rugăciuni pentru cei afectaţi.

În Alabama, statul american lovit cel mai puternic de tornade, guvernatorul Robert Bentley a decretat o zi de rugăciune. Aici 250 de persoane au murit și peste 2200 au fost rănite. În orășelul Phil Campbell enoriașii au ridicat o cruce de lemn și au cântat pe locul unde, cu câteva zile în urmă, se înălţa o biserică. „Știu că pentru unii oameni sună rece, dar eu cred că Dumnezeu are un plan", spune una dintre femeile afectate de distrugeri.

În alte orășele, bisericile au fost transformate în centre de ajutor, unde alimente, haine și medicamente au fost distribuite celor afectaţi de tornade. Între ajutoarele oferite s-a numărat și Biblii. „Vrem să îi hrănim pe oameni și să le oferim și o hrană spirituală", spune un pastor implicat în acţiune. AP prezintă cazul lui Macolee Muhammed care a acceptat rugăciunea unei creștine, deși ea este musulmană. „Dacă ai venit să mă ajuţi, atunci singurul care te-a trimis este Dumnezeu", spune femeia musulmană.

„Nu știi niciodată ce poate aduce o săptămână, așa că fii sigur că ai priorităţile puse în ordine", a spus Rev. Bob Dasal la înmormântarea unui pastor coleg și a soţiei sale, victime ale tornadelor. „Dacă iubiţi pe cineva, dacă vreţi să spuneţi cuiva „Te iubesc", spuneţi-i acum. Nu ezitaţi. Nu amânaţi. Apreciaţi lucrurile cu care aţi fost binecuvântaţi."

Și Crucea Roșie Americană a deschis 16 adăposturi în Alabama oferind ajutor pentru aproximativ 900 de sinistraţi rămași fără adăpost.