CNA, dat în judecată pentru interzicerea reclamelor la Roșia Montană

24

Sindicatul „Viitorul Mineritului" va ataca în instanţă decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de a interzice difuzarea reclamelor de promovare a proiectului minier de la Roșia Montană, în calitate de titular al spoturilor respective.

11 spoturi au fost interzise, după ce CNA a decis că „publicul este indus în eroare prin confuzia între o campanie comercială – Gold Corporation este o societate comercială – şi una socială, cu o petiţie pentru adunarea de semnături, deci o campanie non-comercială". Mai mult decât atât, sporturile încalcă legea care spune că acestea nu trebuie „să stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei".

Sindicatul s-a plâns că decizia nu este legală, pentru că a fost luată în absenţa punctului de vedere al Consiliului Român pentru Publicitate și pentru că încalcă dreptul la apărare şi la opinie. „Oamenii din Roşia Montană au dreptul să-şi facă vocea auzită şi, doar pentru că unora nu le place ce aud, nu înseamnă că nu putem să ne apărăm dreptul la opinie şi la muncă", se arată într-un comunicat al sindicatului.

Decizia a fost luată și după ce la CNA au sosit nu mai puţin de 2.000 de reclamaţii despre modul în care presa a reflectat subiectul și cum au tratat și protestele celor care se opun proiectului minier, scrie Mediafax.