O furtună istorică ameninţă orașul New York

300

Orașul New York se pregătește de o furtună de zăpadă așa cum nu a mai văzut niciodată, avertiza duminică primarul Bill de Blasio.

Până la 90 de centimetri de zăpadă ar putea rămâne în urma furtunii însoţite de rafale violente de vânt, care este așteptată să lovească nord-estul Statelor Unite în zilele de luni și marţi.

„Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât ce am văzut până în prezent”, a avertizat primarul. „Să nu subestimăm această furtună”, a adăugat el, cerându-le newyorkezilor să rămână în interiorul locuinţelor atât cât este posibil. În consecinţă, școlile au fost închise, iar super-marketurile au fost luate cu asalt de newyorkezii îngrijoraţi.

Specialiști citaţi de Mediafax se așteaptă ca peste 50 de milioane de americani să fie afectaţi de această furtună.

Din punctul de vedere al transporturilor aeriene, vijelia a adus deja pagube serioase: mii de zboruri au fost anulate (1.800 – luni și peste 1.600 – marţi, potrivit BBC) și mai multe companii au propus, încă de duminică, schimbarea gratuită a biletelor de zbor.

http://youtu.be/DFA5RaoX3PI

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.