Poluarea a dus la apariţia „râului de lapte"

102

Poluarea din China a dat naştere unui fenomen ciudat într-o provincie chineză: un râu s-a albit din cauza deversărilor chimice.

Râul, care trece prin districtul Dongchuan, provincia Yunnan, a fost poluat de apele reziduale ce provin de la exploatările miniere şi de la fabricile din zonă.

Consumul apei poluate a fost legat de creşterea incidenţei cancerului în rândul localnicilor din regiune. Însă râurile pline de alge, gunoi sau care au culori nefireşti din cauza deversărilor chimice de la uzinele din zonă continuă să fie folosite.

Din nefericire, localnicii nu au alte izvoare din care să bea, cu care să irige culturile sau în care să pescuiască pentru asigurarea mesei zilnice, prin urmare folosesc apa poluată, informează NBC News.

Poluarea este o problemă serioasă în China. După smogul gros care a acoperit capitala Beijing şi care a perturbat transportul aerian şi de la sol, China a reintrat în atenţia lumii şi cu miile de porci morţi, decedaţi din cauza poluării crescute din râul Shanghai, principala sursă de apă a locuitorilor din zonă.