Poluarea ucide mai mulţi oameni decât SIDA şi malaria la un loc

215

Aproximativ 3,5 milioane de oameni mor anual din cauza aerului poluat din spaţiile interioare, iar alte 3,3 milioane sunt victime ale poluării aerului de afară, arată o cercetare efectuată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), notează Mother Nature Network.

Din studiu a reieşit că numărul total al deceselor survenite din cauza poluării aerului se ridică la peste 6 milioane de victime, număr care este de două ori mai mare decât cel estimat.

De asemenea, numărul celor ucişi de aerul poluat este cu mult peste cel înregistrat în cazul victimelor unor maladii extrem de grave, precum SIDA şi malaria la un loc.

Astfel, prin comparaţie, numărul celor care mor în urma infectării cu SIDA însumează aproximativ 1,7 milioane de persoane, iar malaria omoară circa 600.000 de persoane.

Studiul OMS, care a vizat descoperirea cauzelor, dar şi distribuţia pe zone pentru o varietate largă de boli necruţătoare şi factori de risc pentru sănătate, s-a desfăşurat pe o perioadă îndelungată, timp de mai mulţi ani, devenind cel mai amplu studiu sistematic realizat la nivel global.