„Furnicile nebune” invadează statele din sudul SUA

56

„Furnicile nebune" au invadat Texas, Florida, Mississippi, Louisiana şi alte state din sudul SUA, punând în pericol ecosistemul şi cauzând pierderi de 146 de milioane de dolari în Texas.

Aceste furnici, numite de oamenii de ştiinţă Nylanderia fulva, sunt numite „nebune", deoarece mişcările lor sunt imprevizibile. Ele au fost aduse de oameni din America de Sud şi s-au răspândit în Texas, Florida, Mississippi, Louisiana. „Furnicile nebune" au provocat nenumărate pierderi, mai ales în domeniul electricităţii, deoarece au produs scurtcircuituri. Nu există încă o soluţie definitivă pentru această plagă de furnici, iar costul pe care îl presupune exterminarea lor este enorm, notează USA Today.

S-ar putea folosi anumite produse chimice care să elimine aceste furnici şi care dau rezultate foarte bune, însă există şi riscul de a fi folosite în mod necorespunzător, provocând moartea albinelor, păsărilor şi chiar a peştilor. „Furnicile nebune" nu au ac, dar muşcă, şi în plus se înmulţesc foarte repede. În Columbia, au distrus alte specii de furnici şi au omorât alte insecte prin asfixiere. De asemenea, au atacat ochii, nasul sau alte organe ale animalelor, spre exemplu ale vacilor, şi au distrus păşunile. Pe lângă aceste acţiuni care contribuie la distrugerea ecosistemului, se mai adaugă şi faptul că oamenii de ştiinţă ştiu foarte puţine lucruri despre aceste furnici şi nu pot face prea multe pentru a le extermina.