Ninsoare și freezing rain în SUA și Rusia

24

SUA și Rusia au fost puternic afectate de condiţiile meteo nefavorabile. În timp ce America a fost lovită de un val de ninsoare, în Rusia s-a înregistrat fenomenul freezing rain.

Un puternic val de ninsoare a afectat coasta de est a Americii. În statele Maryland, North Carolina, New Jersey și Virginia a fost decretată stare de urgenţă. În același timp, în statele din sudul Americii, precum Georgia sau South Carolina a fost primul Crăciun cu zăpadă din ultimul secol. Peste 1400 de zboruri au fost anulate, iar traficul rutier și feroviar au fost serios afectate de întreruperi, întârzieri sau accidente.

În Rusia ploaia îngheţată a închis complet aeroportul central și a dus la căderi ale sistemului de alimentare cu electricitate. Peste 400.000 de locuitori din capitala Moscova și împrejurimi au rămas fără curent electric după ce pomii au căzut sub presiunea crengilor aplecate de gheaţă. Fenomenul freezing rain, în care ploaia se transformă instantaneu în gheţă, la sol, a dus atât la închiderea aeroportului Domodedovo cât și la îngreunarea traficului pe străzile capitalei ruse.