Sănătate: recorduri negative de Crăciun

12

În zilele 24-26 decembrie serviciul de ambulanţă din ţară a cunoscut o creștere a tentativelor de suicid, depresie și intoxicaţii cu etnobotanice.

Majoritatea apelurilor primite de Serviciul de Ambulanţă București a fost reprezentată de solicitări pentru pacienţi cu infarct miocardic, diverse forme de come sau sinucideri. „Au fost 12 tentative de suicid şi am fost chemaţi la 15 cazuri în care pacienţii erau diagnosticaţi cu depresii severe”, a declarat medicul Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă București.

Zilele trecute s-a marcat primul Crăciun în care Salvarea a fost chemată pentru intoxicări cu etnobotanice, scrie Gândul. „Au fost 11 solicitări pentru intoxicaţii cu substanţe necunoscute. Anul trecut nu a existat nici un asemenea caz, iar anul acesta nu există zi în care să nu avem măcar o solicitare", susţine Alis Grasu. Un alt record negativ a fost stabilit de un bărbat din Iași care a ajuns la spital cu o alcoolemie de 6 la mine. Bărbatul a recunoscut că băuse 2 litri de coniac.

La serviciul de ambulanţă al municipiului Bucureşti au apelat în zilele de Crăciun aproximativ 1.800 de bucureşteni. Din fericire au fost înregistrate mai puţine solicitări pentru afecţiuni digestive, aproximativ 200. Nu au lipsit apelurile care reclamau viroze sau traumatisme.