Pământul „mai poate susţine viaţa doar 1,75 miliarde de ani”

68

Stabilirea unei date pentru sosirea sfârșitului lumii este, în general, asociată mediilor mistico-religioase. Iată însă că, în cel mai recent număr din jurnalul Astrobiology, oamenii de știinţă de la Universitatea Victoria din Canada spun că Pământul mai poate susţine viaţa locuitorilor lui maxim 1,75 de miliarde de ani, după care nu va mai fi locuibil.

Sfârșitul vieţii pe Pământ ar veni, spun cercetătorii, în urma evaporării complete a apei lichide de pe suprafaţa Terrei, ceea ce impune limite stricte de timp cu privire la posibilitatea apariţiei vieţii inteligente pe alte planete.

Studiul a examinat șapte planete, între care și planeta noastră, pentru a determina cum se vor schimba „zonele locuibile" odată cu schimbarea treptată a luminozităţii Soarelui și a altor stele.

Potrivit calculului oamenilor de știinţă, la sfârșitul celor 1,75 miliarde de ani, soarele va încălzi într-atât de mult Terra încât apa se va evapora din mări și oceane. Oamenii și alte organisme multicelulare vor fi dispărut mult mai devreme, la momentul final, găsindu-se pe Pământ microorganismele cele mai rezistente.