Video: 2 milioane de peşti morţi în Maryland (SUA)

11

Locuitorii din apropierea Golfului Chesapeake (SUA) s-au confrutat zilele acesta cu o privelişte macabră. Aproximativ 2 milioane de peşti au fost aduşi la mal, morţi. Autorităţile din statul american Maryland anchetează în prezent cauza morţii peştilor.

"Se pare că au murit din cauze naturale," au declarat surse din cadrul Departamentului de Mediu din Maryland. "Apa rece şi numărul mare de peşti par să fie cauzele," au indicat reprezentanţii instituţiei, care au explicat că peştii au fost luaţi prin surprindere de temperaturile foarte scăzute întâlnite în timpul migrării lor obişnuite.

Şi statul Arkansas s-a confruntat cu un fenomen similar. Autorităţile din acest stat au suspectat că o boală ar fi putut genera moartea celor 100.000 de peşti aduşi la mal.

Primele cercetări din Maryland arată însă că nivelul calitativ al apei este acceptabil şi pun fenomenul pe seama stresului cauzat de apa rece. Cantităţi mari de peşte mort au mai fost descoperite de cel puţin două ori în statul Maryland, informează CNN, în 1976 şi 1980.