SUA: Studiul sănătăţii adventiștilor finanţat de stat

356

Institutul Naţional de Sănătate din SUA a oferit o bursă de 5,5 milioane de dolari pentru continuarea studiului Adventist Health Study-2, condus de Universitatea Loma Linda din California informează Adventist News Network. Banii vor fi folosiţi pentru studierea cancerului.

„Fondurile ne vor permite să continuăm analize lăsate pe raft” a declarat Gary Fraser, principalul cercetător din cadrul programului. 

În 2005, prin intermediul National Geographic, lumea a aflat că adventiștii din Loma Linda, California reprezintă unul dintre cele mai longevive 3 comunităţi umane de pe planetă.

Concluziile prezentate în articol erau bazate pe rezultatele studiului Adventist Health Study-1, prin care cercetătorii de la Loma Linda au urmărit în primul rând să înţeleagă ce componente ale stilului de viaţă adventist oferă protecţie împotriva bolilor.

Cercetătorii de la Loma Linda continuă studiul, intrat acum în faza a doua, cu o atenţie specială acordată legăturilor între stil de viaţă, dietă și boli. Sunt în continuare studiate cancerul, bolile cardiovasculare și alte boli legate strâns de stilul de viaţă.

Adventist Health Study-2 reprezintă o cercetare pe termen lung, începută în 2002, care cuprinde un lot de 96.000 de adventiști din SUA și Canada. Studiul a furnizat deja date importante: 1) dieta vegetariană este asociată unui risc mai mic de boli de inimă și diabet, 2) consumul de orez brun, fructe uscate și legume diminuează riscul de cancer de colon, și 3) adventiștii raportează o sănătate fizică și psihică mai bună decât media americanilor.

Niciun articol de afișat