Înainte să moară, un bătrânel i-a lăsat vecinei lui cadouri cât pentru 14 Crăciunuri

1011

O bătaie în ușă e tot ce au auzit din partea vecinilor, înainte de a fi emoţionaţi până la lacrimi de ceea ce aveau să afle. Au deschis și au văzut-o în prag pe fiica vecinului lor, cu mâna încleștată pe un sac mare și negru. „Am crezut că mă roagă să scot eu gunoiul lor, când va veni mașina”, mărturisea Owen Williams, care i-a deschis.

Vecinul de alături, Ken Watson, murise. Avea aproape 90 de ani, fusese scafandru la mare adâncime înainte să se pensioneze și era „un adevărat personaj”, cum glumeau Owen și Caroline Williams, familia care locuia lângă el. Dar, mai presus de toate aceste detalii, cel mai important era că domnul Watson o îndrăgea pe micuţa Cadi, fetiţa de doi ani a familiei Williams, ca pe ochii din cap.

În sacul cel negru, pe care fiica domnului Watson îl adusese familiei Williams, se găseau atât de multe cadouri de Crăciun, cât pentru 14 ani. „Ne-a spus că este tot ce pusese tatăl ei deoparte pentru Cadi. Toate cadourile de Crăciun pe care le cumpărase pentru ea”, povestea Owen Williams.

„Le-am adus în casă, unde soţia mea și cu mine vorbeam pe FaceTime cu mama ei, care e în Irlanda. Soţiei i-au dat lacrimile, mi-au dat și mie, și apoi mama ei a început și ea. E greu de descris în cuvinte sentimentul, fiindcă a fost atât de neașteptat… Nu știu de cât timp păstra el cadourile, dacă le cumpărase în ultimii doi ani sau dacă le cumpărase spre finalul vieţii.”

Într-un interviu pentru BBC, Owen Williams spunea că au deschis unul dintre cadouri, o carte, dar că nu știa prea bine cum să facă cu restul, care sunt ambalate fiecare în parte în hârtie colorată cu diferite modele de iarnă. „Ne-am dat noi seama că mai sunt niște cărţi, vreo trei plușuri, poate o jucărie Duplo”, a adăugat Williams.

În primele ore de la primirea cadourilor, Williams a postat pe contul lui de Twitter povestioara surprinzătoare și și-a întrebat prietenii cum să procedeze: să desfacă toate cadourile acum și să le reîmpacheteze, ca să organizeze darurile și să le ofere la vârste potrivite, sau să le păstreze exact așa cum sunt, asumându-și riscul ca, la 16 ani, Cadi să primească un joc pentru copii mici. Majoritatea prietenilor au optat pentru ţinerea cadourilor exact așa cum sunt, scria Washington Post. Unii s-au declarat chiar înduioșaţi de gestul seniorului și au mărturisit că ei nici măcar nu își cunosc vecinii. Williams a transformat postarea într-un apel la omenie: să profităm de momentul acesta al anului și să facem un dar, cât de mic, vecinilor. „Veţi putea păși într-o lume nouă, așa cum noi am pășit într-o lume nouă, datorită domnului Watson.”