Creștinii „cu numele” au nevoie de o strategie de maturizare

154

În faţa rezultatelor unui studiu care arată că 1 din 4 creștini auto-declaraţi nu își respectă nicicum religia, organizaţia Changing the Face of Christianity (CFC) spune că este nevoie de o revitalizare a credinţei printre creștini, relatează Christian Post.

Changing the Face of Christianity, o organizaţie neguvernamentală al cărei scop asumat este acela de a contracara stereotipurile negative despre creștini, a emis un sondaj pentru a evalua cât de bine își trăiesc creștinii credinţa. Rezultatele au fost obţinute în urma unui chestionar cu 10 întrebări, care a încadrat respondenţii în 4 categorii: „Departe de Christos", „Creștin lumesc", „Bun creștin" și „Creștin matur din punct de vedere spiritual". La sondaj au participat circa 2.000 de creștini americani.

Procentul cel mai însemnat de respondenţi (39%) îl constituie cei încadraţi ca „buni creștini. La categoria „creștin matur din punct de vedere spiritual" s-au încadrat în schimb 32,7% dintre participanţii la sondaj.

Sondajul a relevat că circa 23,7% dintre creștinii care își asumă credinţa la nivel verbal, au oferit răspunsuri care i-au încadrat la categoria „Creștin lumesc". Rezultatele sondajului mai arată că 4,6% dintre cei chestionaţi sunt „departe de Christos".

Discutând despre „creștinii lumești", R. Brad White, fondatorul organizaţiei, i-a descris ca pe unii care atunci „când sunt confruntaţi cu o situaţie concretă, care le testează credinţa, (…) tind să facă și ei ce face restul lumii, în loc să trăiască în conformitate cu învăţăturile lui Iisus."

„Să ne înţelegem, aceștia nu sunt oameni 'răi'," a explicat el. „Rezultatele arată că ei se gândesc mai mult la propria persoană decât la Dumnezeu și la alţi oameni," a adăugat White. „Cititul Bibliei și rugăciunea nu fac parte din practicile lor obișnuite. Aceștia sunt oamenii despre care ai fi surprins să afli că sunt creștini, dacă nu ar avea o cruciuliţă la gât."

Reprezentantul organizaţiei spune că tocmai acești oameni au nevoie de activitatea organizaţiei, care dorește să „le fie alături, să îi iubească, să îi educe, să le fie mentor și să îi conducă," pentru a se asigura că, în final, acești oameni se vor întoarce „pe calea cea dreaptă".

Brad White a adăugat că organizaţia are o strategie de răspuns la această situaţie, mai exact va înfiinţa grupe mici de creștini care vor învăţa împreună să „își trăiască credinţa – un semne de maturitate creștină". „În loc să facă studiu după studiu grupurile noastre vor încuraja oamenii să studieze, să se roage, să Îl laude pe Dumnezeu și să se bucure de viaţă împreună," a mai spus White. Grupurile „îi vor scoate pe oameni din biserici și îi vor impulsiona să își ajute comunităţile (…) și să aibă un impact pozitiv în societate," a conchis reprezentantul CFC.