Cui se închină milionarii români

120

Ziarul Capital a realizat o sinteză despre convingerile religioase ale milionarilor ţării.

George Becali, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai României este descris pe site-ul Parlamentului European drept „cel mai proeminent creștin din România."

 

Ion Ţiriac, cel mai bogat român, potrivit Topului Capital 300, este mormon, lucru mărturisit chiar de Ţiriac într-un interviu acordat presei, în anul 2008.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care se situa (în 2009) pe poziţia 397 din 739 de miliardari ai listei Forbes, cu o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari, este ortodox. Cel puţin așa au concluzionat jurnaliștii Capital, după ce Patriciu a fost naș la botezul ortodox al micuţului Petruș Roman, fiul soţilor Roman.

 

Și pentru politicianul Dan Voiculescu religia pare a fi un element de bază, cel puţin în discursul său politic. Capital amintește că în 2007, Voiculescu i-a cerut președintelui Traian Băsescu să nu mai folosească „Biserica și Sfântul Altar" pentru a lansa discursuri sforăitoare.

 

Fraţii Ioan și Viorel Micula, proprietarii grupului European Food & Drinks, s-au remarcat prin donaţiile generoase acordate Bisericii Ortodoxe Sf. Andrei.

 

Despre raportarea fostul proprietar al trustului media Realitatea Caţavencu, Sorin Ovidiu Vântu, Capital scrie că nu pare a fi una pozitivă. Ziarul citează o declaraţie făcută de Vântu în 2010, potrivit căreia „religia creștină ne obligă să minţim din start."