O tânără fizic sănătoasă de 24 de ani va fi eutanasiată în Belgia

129395

Laura este o tânără de 24 de ani care suferă de depresie, fiind încercată de gânduri sinucigașe. Deși nu are niciun alt fel de probleme de sănătate, autorităţile belgiene i-au acceptat cererea de eutanasie, după ce aceasta a declarat că „Viaţa nu este pentru mine”.

Conform publicaţiilor belgiene, Laura a crescut într-un mediu disfuncţional. Iniţial a fost părăsită de mama ei când avea doar un an, iar tatăl ei era un alcoolic violent. Laura și-a petrecut până la urmă copilăria între perioadele în care stătea la bunici și perioadele în care stătea la mama ei, care și ea abuza de alcool.

Laura avea 6 ani când a început să se gândească la suicid, iar ca adolescentă a adoptat un comportament abuziv faţă de propriul corp. De 3 ani , Laura este pacientă la un spital psihiatric, unde s-a împrietenit cu o fată care s-a sinucis prin eutanasiere acum 18 luni. Laura le-a spus jurnaliștilor că pentru ea moartea nu este o opţiune și că, dacă ar avea o opţiune, ar alege o viaţă suportabilă, dar întrucât a încercat toate soluţiile și nimic nu a avut succes, aceasta este opţiunea ei.

Conform LifeSiteNews, Belgia permite eutanasia pe motive psihologice atunci când un psihiatru spune că durerea psihologică a unei persoane nu poate fi diminuată într-o manieră acceptabilă pacientului. „Asta înseamnă că, deși Laura poate fi tratată, ea a decis că singurul tratament acceptabil este moartea.” Se pare că în fiecare an sunt între 50 și 60 de pacienţi cu probleme psihiatrice care recurg la același „tratament”.

Cu toate acestea, nimeni nu a recurs la instanţă pentru abuzul legilor care reglementează eutanasia. Când un bărbat a depus o plângere la Ordinul Psihiatrilor după ce mama sa a fost eutanasiată pentru depresie, comentariile din presă l-au acuzat ori că nu înţelege legea, ori că pune nevoile proprii deasupra dorinţelor mamei lui, ori că în secret este catolic.

Ultimele modificări aduse legilor belgiene nu fac decât să lărgească şi mai mult cadrul, permiţând eutanasia și în rândul copiilor bolnavi terminal, indiferent de vârstă. Canada a eliminat și ea recent anumite restricţii, făcând accesul mult mai ușor, iar discuţia capătă amploare și în Statele Unite, după cazul lui Brittany Maynard, care a apelat la procedură după ce a primit un diagnostic sumbru, la doar 29 de ani. Prin urmare, legiuitorii din Califonia au propus o lege prin care doctorii sunt autorizaţi să prescrie medicamentele necesare eutanasiei celor care au fost înștiinţaţi că au mai puţin de 60 de zile de trăit. California va deveni al cincilea stat, după Oregon, Washington, Montana și Vermont, care aprobă această practică.