Începe construirea celui mai mare parc tematic creaţionist din lume (video)

61

Answers in Genesis (AiG) a anunţat săptămâna trecută că s-au strâns suficiente fonduri pentru a începe proiectul Ark, în cadrul căruia este prevăzută construirea corabiei lui Noe.

Săptămâna trecută, AiG a făcut public faptul că s-au strâns fondurile necesare pentru construirea corabiei lui Noe, sub conducerea lui Ken Ham, director al AiG, în Williamstown (Kentucky). Aceasta va fi construită în mărime naturală în parcul tematic Ark Encounter, care se pare că va fi inaugurat în vara anului 2016 şi va atrage peste 2 milioane de vizitatori în primul an, notează charismanews.com.

Parcul Ark Encounter va fi construit pe o suprafaţă de mai bine de 3 milioane de m2 timp de câţiva ani. În prima fază va fi construită corabia şi alte elemente, fază care va costa aproximativ 73 milioane de dolari. Se estimează că întregul proiect va costa peste 150 de milioane de dolari şi va genera peste 900 de locuri de muncă.

Fundatorul Muzeului Creaţiei, Ken Ham, a declarat că deşi „au avut de întâmpinat multe probleme şi obstacole în ceea ce priveşte construirea acestui parc, au putut să vadă mâna lui Dumnezeu, care a condus lucrurile în aşa fel încât, chiar pe timp de criză, au putut fi strânse fondurile necesare pentru Ark Encounter”. De asemenea, un alt aspect menţionat de către Ham este dezbaterea pe care a avut-o săptămâna trecută cu Bill Nye, care crede în evoluţionism şi care nu a făcut altceva decât să-i încurajeze pe spectatori să contribuie în mod practic la finanţarea a ceea ce va fi o emblemă creaţionismului.

Muzeul Creaţiei din Petersburg (Kentucky) se bucură de un succes enorm, înregistrând peste două milioane de vizitatori în cei aproape 7 ani de când a fost deschis. În momentul când va fi construită corabia, în mod sigur, numărul vizitatorilor va creşte, ceea ce va presupune o creştere a veniturile derivate din turism.

Answers in Genesis este o organizaţie creştină nonprofit, care a înregistrat peste 2 milioane de vizitatori pe site-ul său luna aceasta. AiG organizează aproximativ 300 de întâlniri în fiecare an, publică revista Answers şi conduce un program de radio, care are mai bine 700 de posturi în întreaga ţară.

Sursa foto: Ark Encounter