Evanghelicii cred că rugăciunile singure pot vindeca bolile mintale

201

Aproape jumătate dintre creștinii evanghelici americani cred că bolile mintale pot fi vindecate doar prin rugăciune și studiu biblic, fără tratament medicamentos.

Sondajul realizat de Lifeway Research arată că 35% dintre americani și 48% dintre cei care sunt evanghelici cred acest lucru.

Ed Stetzer, președintele organizaţiei creștine Lifeway Research a declarat că rezultatele arată că bisericile ar trebui să se axeze mai mult pe problema bolilor mintale. „Aș spune că dacă ai piciorul rupt, poţi să crezi în rugăciune, poţi să crezi în Scriptură, dar o să ai nevoie și de o intervenţie medicală. Trebuie să putem distinge între schimbările de caracter și bolile mintale și cred că pentru unii oameni e dificil să facă asta", citează Guardian.

Stetzer speră să vadă mai mulţi creștini că îmbrăţișează o abordare holistică când vine vorba de boli mintale, care să includă și intervenţia medicală, pe lângă rugăciuni și studiu biblic. Important de menţionat este că întrebările din sondaj se referă la afecţiuni mintale grave, de la depresie severă, tulburare bipolară și până la schizofrenie.