Faţă de religie, americanii preferă extremele

18

Americanii devin tot mai seculari sau tot mai religioşi, crede pastorul Tim Keller în timp ce dispare „clasa de mijloc" a celor care nu erau nici foarte secularizaţi, dar nici prea preocupaţi de religie, credinţă şi spiritualitate.

„Ce se întâmplă acum e faptul că secularismul şi religiozitatea ferventă cresc împreună. Iar ceea ce dispare este acea clasă de mijloc a celor care merg la sinagogă, la moschee sau la biserică pentru că asta se aşteaptă de la ei”, susţine Keller, pastor al mega-bisericii Redeemer Presbyterian din New York, notează christianpost.com.

Concluzia lui este că are loc o polarizare religioasă a societăţii americane, oamenii îndreptându-se spre opţiuni de extremă: fie resping complet religia, fie se ataşează unor organizaţii sau forme religioase în care credinţa este foarte importantă în viaţa de zi cu zi.

Keller crede că biserica şi-a pierdut din influenţă în societate fie din cauza faptului că anumite confesiuni sunt mult prea apropiate de anumite tipuri de a face politică, fie din cauza unor scandaluri cum este scandalul abuzurilor sexuale care a lovit Biserica Catolică. „Personal, eu cred că biserica ar trebui să fie mai puţin preocupată de politică şi preocupată mai mult de slujire”, a declarat Keller.