Ce să ne amintim atunci când Dumnezeu tace

2425

Există momente în care te întrebi unde este Dumnezeu. Sau de ce tace. Sau de ce nu se face auzit mai des. Sau mai clar. Liniştea aceasta ne face să ne îndoim. Dar aceasta poate fi şi o ocazie bună pentru a avea o experienţă nouă cu Dumnezeu, explică Nicole Unice, director al programului Hope Praxis.

Ea prezintă trei locuri în care putem să-L auzim pe Dumnezeu, chiar şi atunci când El pare că tace.

Primul loc este în creaţia Lui. La fel cum fiecare milimetru din opera unui artist abundă în esenţa sa, tot aşa fiecare milimetru din natură este plin de prezenţa lui Dumnezeu.

Al doilea loc este în predicile spuse de Iisus, pe când a trăit printre noi. Mesajele directe şi clare pe care le-a rostit Iisus sunt sursa tuturor cunoştinţelor şi ne oferă răspuns la multe întrebări contemporane.

Al treilea loc este în Cuvântul Său. Într-o perioadă în care părea că Dumnezeu nu spune nimic, Nicole a deschis Biblia şi a notat toate versetele în care Dumnezeu transmite un mesaj. Numai în Evanghelia după Matei a găsit zeci de versete, printre care „pocăieşte-te" (Matei 4,17); rezolvă-ţi mânia (Matei 5, 22); împacă-te cu duşmanii (Matei 5,25) sau fii milos şi generos (Matei 6,3).

Atunci Nicole afirmă că a considerat că Dumnezeu îi dă o listă de lucruri de făcut şi a înţeles că nu trebuie să fim pasivi în timp ce Dumnezeu tace, ci trebuie să lucrăm.