Dr. Mike Roussell este un nutriţionist recunoscut în Statele Unite pentru abilitatea de a transforma concepte complexe de nutriţie în sfaturi practice și strategii pentru clienţii săi. Autorul a două cărţi de nutriţie scrie pentru revista Shape un articol despre ce alimente ar evita el și alţi colegi nutriţioniști.

Primele pe listă ar fi rondelele de orez expandat. Motivul pentru care ar trebui evitate este indicele glicemic extrem de ridicat (91, faţă de glucoza pură care are 100), ceea ce înseamnă că este un tip de carbohidraţi care va crește instant nivelul de zahăr din sânge.

Sosurile de salată găsite în comerţ, cele care spun că nu conţin grăsimi, au în compoziţie zahăr și sirop de porumb cu un conţinut mare de fructuoză. De asemnea, conţin agenţi emulsificatori și alte secrete „știinţifice” pentru a face să pară natural ceva ce nu e. Sosul de salată făcut în casă, chiar și cu grăsimi, este mai sănătos.

Produsele rafinate sunt de obicei fabricate pe bază de cereale, care au fost rafinate astfel încât fibrele, vitaminele și mineralele prezente în mod natural să fie înlăturate, dupa care companiile le înlocuiesc cu versiuni sintetice ale vitaminelor, mineralelor și fibrelor naturale, pe care le pun în cantităţi „naturale”, pentru ca la sfârșit să poată spune că sunt produse integrale.

Băuturile îndulcite cu zahăr sunt calorii goale, care adună kilograme fără să ofere nicio senzaţie de saţietate. De asemenea, zahărul din ele scade colesterolul bun și crește nivelul trigliceridelor (doi factori de risc pentru bolile de inimă).