7 alimente toxice pe care le consumăm des

2127

Chiar dacă produsele pe care le găsim în supermarketuri au trecut probele autorităţilor competente, asta nu înseamnă că nu conţin substanţe care fac rău organismului. Revista de sănătate și nutriţie Shape publică în ediţia online o listă cu alimentele de care ar trebui să ne ferim.

Primele pe listă ar fi macaroanele cu brânză instant, pe care le scoţi din cutie, le încăzești 5 minute și sunt gata de mâncat. Unele dintre companiile producătoare ar putea introduce în ele E110, un colorant galben, considerat cancerigen. Sfatul specialiștilor este să optaţi pentru o marcă organică, care nu folosește coloranţi artificiali, ingrediente modificate genetic și produse lactate provenite de la vaci hrănite cu hormoni sintetici.

Pe locul doi sunt băuturile sportive, care în multe cazuri au o culoare albastră, ce provine de la agenţi de colorare artificiali, care dereglează funcţia cognitivă a copiilor hiperactivi. Apa este cel mai bun prieten, chiar și la sala de fitness.

Chipsurile fără grăsimi conţin, printre ingrediente, olestra (sau olean), care este o grăsime sintetică, fără calorii, dar care blochează absorbţia de grăsimi naturale la nivelul tubului digestiv. Poate cauza probleme gastrointestinale și crampe severe, iar testele pe șoarecii hrăniţi cu aceste chipsuri au arătat că ele îngrașă mai rău decât cele cu grăsimi naturale.

Sucurile acidulate ar trebui evitate deoarece conţin ulei vegetal brominat. Acesta este folosit cu scopul de a îmbunătăţi aroma multor sucuri pe bază de citrice, însă în organism este extrem de nociv. Uleiul vegetal brominat poate cauza probleme reproductive și de comportament (prin afectarea sistemului nervos).

Mare grijă la pastele făinoase la cutie. Unele dintre ele pot conţin azodicarbonamidă, o substanţă care a fost interzisă în Singapore, Australia, Mare Britanie și în mai multe ţări europene. Substanţa este un agent de albire care este cel mai des folosit în producerea plasticului spumă, precum cel prezent în saltelele de gimnastică şi în tălpile de pantofi.

Multe dintre iaurturile care nu sunt organice provin de la vaci tratate cu hormoni de creștere, care au fost legaţi de cancerul mamar, de colon și de prostată, în unele studii pe oameni. Multe iaurturi mai conţin coloranţi artificiali și înlocuitori de zahăr, precum siropul de porumb, foarte concentrat în fructuoză.

Puiul pe care îl cumpărăm din supermarketuri ar putea conţine arsenic, o otravă legată de incidenţa cancerului, găsită la ferme de pui din SUA, China și alte șase state. De asemenea, specialiștii au găsit și urme de anitbiotice, care pot provoca la oameni infecţii rezistente la tratamentul cu antibiotice.