7 alimente vedetă ale toamnei

143

Mai sunt doar câteva zile până când calendarele ne vor indica sosirea toamnei, un motiv de bucurie pentru toţi cei care aşteptau apariţia pe tarabele vânzătorilor a fructelor şi legumelor delicioase ale acestui anotimp.

Dovleacul conţine fibre, dar şi vitamina A, notează Huffington Post.  Acest din urmă element este unul extrem de important pentru stimularea producerii şi activităţii celulelor albe din sânge, contribuie la întărirea oaselor, dar şi a sănătăţii celulelor endoteliale, reglând totodată creşterea şi diviziunea celulelor, arată Şcoala de Sănătate Publică Harvard

Perele parfumate şi zemoase sunt extrem de sănătoase, conţinând vitaminele A, C, K, B2, B3 şi B6, notează Fit Sugar. În plus, aceste fructe delicioase sunt bogate în fibre şi te pot ajuta să previi apariţia cancerului de colon şi de sân.

Conopida conţine fitonutrienţi care scad colesterolul, vitamina C, dar şi compuşi care micşorează riscul dezvoltării cancerului, subliniază publicaţia Health.

Merele de toamnă sunt pline de antioxidanţi, dar şi de fibre şi sunt la fel de delicioase cosumate proaspete, cât şi savurate în plăcinte sau torturi. O parte extrem de valoroasă a acestui fruct este chiar coaja, bogată în flavonoide.

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de potasiu, dar şi de vitamina A şi fier. În plus, conţin fibre şi betacaroten.

Varza de Bruxelles conţine mai multă vitamina C decât portocalele, dar şi vitamina K, acid folic şi calciu, notează The Daily Green.

Strugurii sunt o sursă bogată de potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu şi seleniu, dar şi de vitaminele A, C, B6 şi acid folic, notează Organic Facts. Aceştia pot fi folosiţi în prevenirea şi tratarea constipaţiei, indigestiei, oboselii, astmului, problemelor la rinichi, bolilor cardiovasculare, ajută la scăderea nivelului colesterolului şi scad riscul apariţiei cancerului.