Iată 7 metode simple și rapide de a-ţi îmbunătăţi sănătatea, care oferă mari recompense celor care le vor pune în mod conștiincios în practică, notează Huffington Post.

1. Mănâncă struguri roșii! Datorită substanţei pe care o conţin aceștia, resveratrolul, au un efect pozitiv în blocarea formării de tumori care produc cancer de sân, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Cancer Prevention Research.

2. Verifică-ţi pielea capului! Melanoamele sunt de două ori mai letale dacă apar pe pielea capului sau pe gât decât pe oricare parte a corpului, sugerează un studiu al Universităţii North Carolina Chapel Hill School of Medicine. De aceea, este foarte important ca bărbaţii peste 50 de ani să folosească cremă de protecţie solară sau o pălărie.

 3. Mănâncă un măr pe zi! Beneficiile mărului se datorează acidului ursolic care se găsește în coajă. Acidul ursolic este o substanţă care mărește producţia unei anumite proteine care tonifică mușchii și evită obezitatea, potrivit unui studiu al Universităţii Iowa. Alte alimente care conţin acid ursolic sunt busuiocul, menta, prunele, merișoarele, rozmarinul și cimbrul.

4. Ţine alimentele sănătoase la îndemână! Un studiu din anul 2012 al St. Bonaventure University a relevat că atunci când cineva are la îndemână alimente sănătoase, le mănâncă mai mult pe acestea. Studiul s-a bazat pe un grup de studenţi cărora li s-a pus în faţă un coș cu mere și la 2 m, unul cu popcorn, și s-a constatat că aceștia au consumat mai multe mere decât popcorn. Privitera, profesor de psihologie la St. Bonaventure University, spunea că este important ca alimentele nesănătoase să fie într-un loc mai greu de accesat, în timp ce alimentele sănătoase ar trebuie să fie mai la îndemână.

5. Renunţă la îndulcitorii artificiali! Băuturile carbogazoase fără zahăr sunt o sursă importantă de astfel de îndulcitori; aceștia măresc nivelul trigliceridelor, ceea ce presupune creșterea riscului de a suferi boli cardiovasculare, diabet sau alte probleme de sănătate. Pe de altă parte, îndulcitorii din băuturile light măresc pofta de mâncare, provocând o creștere în greutate. Se recomandă mierea sau agava, chiar și scorţisoara sau vanilia ca înlocuitori ai îndulcitorilor artificiali.

6. Începe ziua cu apă! Bea un pahar de apă imediat după ce te trezești! Dacă nu prea îţi place apa, adaugă o felie de lămâie, care la rândul ei are efecte pozitive asupra sănătăţii: ea curăţă ficatul, înlătură toxinele și îl ajută să funcţioneze mai bine, lucru foarte important, mai ales pe măsura înaintării în vârstă. În plus, apa îţi dă senzaţia de săţietate.

7. Poartă ochelari de soare! Purtând ochelari de soare vei putea evita cancerul de piele pe ploape, cataractă și degenerarea maculară.