Alimentele vedetă ale lunii octombrie

399

Luna octombrie aduce cu sine o mulţime de legume și fructe colorate, delicioase, bogate în vitamine și nutrienţi, extrem de valoroase pentru sănătatea ta. Află care sunt alimentele vedetă ale acestei luni.

1. Dovleacul – este bogat în fibre și sărac în calorii, fiind o sursă valoroasă de potasiu, acid pantotenic, magneziu și vitaminele C și E, notează SuperFoodRx. De asemenea, conţine o cantitate importantă de carotenoide, care scad riscul dezvoltării cataractei, afecţiunilor cardiovasculare și multor tipuri de cancer, precum cel de colon, de plămâni, cervical, de piele sau mamar.

2. Gogoșarii și ardeii – conţin vitaminele A și C care ajută la întărirea funcţiei imunitare, dar și la prevenirea dezoltării cancerului și deteriorării celulelor, precum și a altor afecţiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă, punctează How Stuff Works. De asemenea, cei care au culoarea roșie conţin licopen, eficient în prevenirea cancerului la prostată, tumorilor pancreatice, cervicale sau ale vezicii urinare.

3. Perele – pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase și parfumate, aceste fructe sunt bogate în fibre și sunt o sursă valoroasă de vitamina B2, C și E, dar și de cupru și potasiu, notează A Perfect Pear. De asemenea, conţin o cantitate importantă de pectină, care contribuie la scăderea nivelului colesterolului. În plus, conţin o peptidă denumită glutation, care ajută la prevenirea tensiunii arteriale și a atacurilor cerebrale.

4. Morcovii – la început, aceștia au fost cultivaţi ca și medicament, nu ca aliment, punctează Web MD. Puţine fructe sau legume pot depăși cantitatea importantă de beta-caroten găsită în morcovi, notează How Stuff Works. Din acest motiv, aceste alimente sunt foarte bune pentru prevenirea cancerului la stomac, al uterului sau al cavităţii bucale, dar, în același timp, scade riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. În plus, cei care mănâncă cel puţin cinci morcovi pe săptămână au un risc mult mai mic de a suferi un atac cerebral, faţă de cei care consumă un morcov pe lună, au descoperit cercetătorii de la Harvard.

Tot în luna octombrie, poţi savura și alte fructe și legume delicioase, extrem de benefice sănătăţii tale, precum merele, varza, anghinare sau sfecla.