Rob Hale, directorul executiv al Companiei Granite Telecommunication, i-a spus unui angajat că va dona o sumă generoasă, în scop caritabil, către o instituţie de cercetare a cancerului, cu condiţia ca acesta să își radă barba sa lungă. Angajatul a acceptat. Însă ecourile provocării au întrecut orice așteptări.

„I-am spus, vom dona 10.000 de dolari dacă o razi, iar el a acceptat să o facă”, a declarat Hale pentru The Good News Blog. „Umătoarea zi, unul dintre colegi ne-a spus că familia sa a fost afectată de cancer și că ar fi dispus să își radă părul din cap pentru suma de 1.000 de dolari”.

Și astfel, Hale a hotărât să lanseze provocarea tuturor angajaţilor firmei. El a anunţat că va oferi 1.000 de dolari, în scopuri caritabile, pentru fiecare persoană din companie care acceptă să renunţe la podoaba capilară. În final însă, suma a crescut la 5.000 de dolari pentru fiecare angajat care a fost dispus să își radă părul pentru o cauză nobilă.

În total, peste 400 de angajaţi, printre care și 20 de femei, au renunţat la podoaba lor capilară, lucru care a condus la strângerea unei sume care depășește 2 milioane de dolari. Banii au fost donaţi către Institutul pentru Cancer Dana-Farber, iar o parte din păr a fost donat Organizaţiei Locks for Love, care realizează peruci pentru copiii care urmează chimioterapie.

„Ceea ce a început ca o provocare informală către un singur angajat a căpătat o dimenisiune care ne-a inclus pe fiecare dintre noi și a transformat această zi într-una cu adevărat specială. Acolo unde se poate interveni pentru a opri cancerul, Granite se va implica. Datorită bunăvoinţei colegilor noștri de a face sacrificii, am reușit toate acestea”, a declarat Hale, citat de Reuters. În ultimii ani, el a iniţiat mai multe iniţiative caritabile pentru Institutul pentru Cancer Dana-Farber, spitalul care l-a tratat pe tatăl său, care însă a pierdut bătălia cu această boală. „Cancerul îi afectează pe toţi…, aproape toţi cei implicaţi au făcut acest lucru pentru a sprijini sau pentru a aduce un omagiu cuiva care a luptat sau luptă împotriva cancerului”, a adăugat Hale, pentru The Good News Blog.

O altă iniţiativă emoţionantă de sprijinire a pacienţilor care suferă de cancer a venit din partea lui Emily, o fetiţă de numai trei ani. După ce părinţii ei i-au povestit suferinţele prin care trec unii copiii care își pierd părul din cauza bolii cumplite, micuţa a luat o hotărâre care i-a uimit pe mulţi. „Uneori, copiii se îmbolnăvesc şi le cade părul. Și asta e foarte, foarte trist. (…) Nu vreau să fie niciun copil trist, pentru că nu are păr. Vreau să le dau părul meu.” Așa că Emily, alături de păpușa ei preferată, eroina Rapunzel din filmul “Tangled”, au mers împreună la „unchiul Matthew” Collins, stilist L’Oreal, unde au renunţat amândouă la șuviţele lor lungi. Părul rezultat se va transforma în peruci pentru copiii bolnavi de cancer, un dar făcut din suflet de micuţa Emily.

Foto: 1OneMinuteNews / captură YouTube