Consumul de legume poate reduce riscul de cancer mamar

364

Includerea legumelor bogate în nutrienţi în dieta zilnică este asociată cu scăderea riscului de a dezvolta un anume tip de cancer la sân, susţine un studiu publicat în Journal of the National Cancer Institute.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Centrul Medical Brigham and Women's Hospital, a presupus analizarea datelor foloste în 20 de studii diferite, 993.466 de femei fiind urmărite pe o perioadă de 11-20 de ani.

Cercetătorii nu au descoperit nicio legătură între consumul de legume şi fructe şi riscul general de a dezvolta cancer mamar, dar au găsit o legătură între creşterea consumului de vegetale şi scăderea riscului de cancer mamar cu receptori pentru estrogen negativi.

Experţii de la Centrul pentru Cancer al Universităţii Arizona cred însă că nu este o legătură semnificativă şi că alte obiceiuri ar putea avea un rol major în scăderea riscului al acestui subtip de cancer mamar. Cu toate astea, includerea vegetalelor în dietă este un lucru care nu poate în niciun caz dăuna.