Dr. Mencinicopschi: parizerul de la raft e fals

100

Rezistenţa la raft se luptă cu valoarea nutritivă și câștigă. Acesta este motivul pentru care tot mai multe alimente de pe piaţă sunt mai bogate în conservanţi decât în substanţe hrănitoare, e de părere prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, care a avertizat cu privire la „falsurile” din magazine.„Nici reţeta, nici tehnologia originală nu mai sunt respectate în ceea ce priveşte producţia de parizer. De exemplu, preparatul de acum 20 de ani avea numai carne, pentru că aşa era standardul naţional, nu de firmă, aşa cum este acum, când fiecare producător decide din ce face un parizer,” a explicat dr. Mencinicopschi într-un videochat pe site-ul Gândul. În prezent, remarcă medicul, preparatele din carne abia dacă mai conţin „urme fine, de multe ori dezosată mecanic.”Dr. Mecinscopschi a avertizat și cu privire la legumele din extrasezon. „Aceste legume sunt create prin selecţie artificială, deşi încă nu sunt modificate genetic, dar au tendinţa de a acumula tot mai multe substanţe uscate, de regulă celuloză,” a explicat medicul. El a mai spus, potrivit Gândul, că în urma consumului de astfel de legume sau fructe nu rămânem cu nimic, doar cu apă.