Visele se vând în continuare, în România

19

„Magazinele de vise" din România continuă să vândă substanţe etnobotanice, sub denumirea de îngrăşăminte pentru plante sau odorizante.

   

    „Îngrăşământ pentru plante. Ingrediente: ketones mix, extracte din ierburi, glucoză. A se folosi cîte o doză la fiecare ghiveci de plante. Măriţi doza doar dacă planta e mai mare. Udaţi bine, nu amestecaţi conţinutul cu alte îngrăşăminte". Sub această etichetă se vinde unul dintre cele mai periculoase droguri etnobotanice din ţara noastră, notează România liberă.

    Întrucât lista care conţine substanţele interzise este foarte scurtă (doar 36 de substanţe), comercianţii s-au folosit de această hibă legislativă pentru a importa plante etnobotanice care nu se găsesc pe lista cu interdicţii. Patronii „magazinelor de vise" profită şi de faptul că autorităţile statului nu controlează efectiv ce conţine un astfel de plic.

    Un procent de 81% dintre consumatorii de plante etnobotanice sunt bărbaţi şi provin în special din mediul urban (88,4%). Aproximativ 9,1% sunt elevi, iar 1,7% sunt pensionari.