3 alimente care alungă proasta dispoziţie

478

Depresia uşoară este destul de des întâlnită iarna, când vremea urâtă ne ţine închişi în casă săptămâni la rând, singurele ieşiri fiind pentru serviciu sau cumpărături. Unii apelează la medicamente care conţin chimicale ce normalizează activitatea cerebrală , dar există şi alimente care pot să facă acelaşi lucru.

Conform Catholic Online, spanacul este o alegere bună. Este bogat în acid folic, care ajută creierul să menţină niveluri ridicate de serotonină, numit şi „hormonul fericirii".

Ciocolata neagră este o alegere populară, pentru că împlineşte şi nevoia de dulce. Recunoscută ca fiind varianta „bună" de ciocolată, ea acţionează asupra creierului, cauzând o eliberare de endorfine, care ca şi seronotina, este un hormon care influenţează în bine starea de spirit al individului.

Cerealele integrale conţin nutrienţi ce furnizează organismului o cantitate importantă de vitamina B, inclusiv riboflavina, niacina, acid folic, substanţe necesare pentru menţinerea unui sistem nervos sănătos. Valoarea zilnică recomandată de cereale integrale pentru femei este de aproximativ 180 grame şi aproximativ 200 grame pentru bărbaţi.