Câţiva membri ai organizaţiei România în Tranziţie din reţeaua Transition Towns învaţă copiii de la şcoala „Ferdinand I" din Bucureşti câte ceva despre natură, despre cum să cultive şi să obţină hrană sănătoasă în mod inteligent, protejând şi mediul în acelaşi timp.

Acest proiect, „Grădina din curtea şcolii" se desfăşoară în fiecare săptămână, în sesiuni în care copiii plivesc straturile, sapă, udă şi se mai şi joacă. În mai puţin de jumătate de an, proiectul a atras câteva zeci de copii, care împreună cu voluntarii proiectului, au transformat un mic spaţiu verde într-o grădină cu aproximativ 25 de soiuri de plante, printre care, plante aromatice şi medicinale şi chiar şi cartofi şi roşii în două solarii, notează Mediafax. La acest proiect participă toată şcoala, deoarece de grădină nu se ocupă numai copiii, ci şi femeile de serviciu, secretara şcolii şi paznicii.

Copiii mai învaţă şi cum să protejeze mediul înconjurător; învaţă să recicleze confecţionând recipiente pentru plante din PET-urile pe care le-au strâns. De asemenea, învaţă diferite tehnici, cum ar fi stratul înălţat sau anumite metode ecologice de a îndepărta buruienile sau ciupercile care atacă plantele.

Acest proiect nu a fost prea costisitor, după cum spunea Ionuţ Bădică, coordonatorul acestuia, totul a costat în jur de 350 de lei. Cu timpul, intenţionează să obţină sponsorizări sau finanţări, iar proiecte de genul acesta să se extindă şi la alte şcoli.