Pe moarte, după ce a mâncat 15 ani NUMAI nuggets de pui

407

O adolescentă de 17 ani din Marea Britanie se află în pericol de moarte din cauza obiceiurilor ei alimentare, care se restrâng de fapt la unul singur: mănâncă doar fast-food. De la 2 ani, când mama ei a dus-o prima dată la McDonald's, Stacey Irvine, nu mai poate mânca aproape nimic în afară de nuggets.

O adolescentă de 17 ani din Marea Britanie se află în pericol de moarte din cauza obiceiurilor ei alimentare, care se restrâng de fapt la unul singur: mănâncă doar fast-food. De la 2 ani, când mama ei a dus-o prima dată la McDonald’s, Stacey Irvine, nu mai poate mânca aproape nimic în afară de nuggets.

Adolescenta a ajuns să fie dependentă de acest fel de mâncare, mai precis de bucăţelele de pui prăjit în pesmet: chicken nuggets. Ea a ajuns în stare de inconștienţă la spital, incapabilă să respire singură, iar medicii au descoperit o anemie severă, care ar fi putut să o ucidă în câteva zile.

Când și-a revenit, Stacey le-a spus medicilor că nu s-a atins niciodată de legume sau fructe, în ultimii 15 ani de viaţă. Tânăra a fost externată din spital ieri, iar acum se recupereaza acasă, urmând un tratament cu injecţii cu vitamine.

Însă, în ciuda avertizărilor primite de la medici, Stacey nu și-a schimbat modul de alimentaţie și continuă să mănânce nuggets. „Încep să realizez ca asta nu-mi face bine”, a spus ea.

„Doar nuggets pot să mănânc. Cele de la McDonald’s sunt preferatele mele”, a spus Stacey. Singura variaţie în dieta adolescentei este câte o porţie de cartofi prăjiţi din când în când.

Mama fetei este disperată și nu mai știe ce să facă să o convingă să urmeze sfaturile medicilor. Ceilalţi doi copii ai ei, de 3 și 5 ani, mănâncă amândoi sănătos.

De curând reprezentanţii gigantului McDonald’s s-au văzut nevoiţi să interzică folosirea unui ingredient periculos în prepararea burgerilor comercializaţi în majoritatea restaurantelor deţinute în SUA, în urma dezvăluirilor publice făcute de renumitul bucătar Jamie Oliver.

„Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine alimente pentru câini folosit în hrana oamenilor”, a mărturisit britanicul în timp ce adăuga ingredientul în burgerii pregătiţi în direct, după reţeta.

După ce a arătat în cadrul emisiunii sale culinare modul în care se face prelucrarea grăsimii din tocătura folosită pentru burgeri, Oliver i-a alertat atât pe consumatori, cât şi pe oficialii companiei. Practic, grăsimea din carne a fost dizolvată cu ajutorul hidratului de amoniu.

Hidratul de amoniu este folosit şi în produsele de curăţare a sticlei, datorită proprietăţilor sale de a dizolva murdăria şi grăsimea.

Reprezentanţii McDonald’s au negat că au renunţat la hidratul de amoniu în urma presiunilor din partea lui Jamie Oliver. Alţi doi giganţi din SUA, Burger King și Taco Bell au renunţat mai demult la introducerea acestui ingredient în produsele lor.

În schimb membrii Forumului Naţional pentru Obezitate din Marea Britanie au criticat reprezentanţii lanţului de restaurante Burger King din cauza noului produs pe care îl comercializează.

Noul burger, numit Smoked Bacon & Cheddar Double Angus burger, conţine 966 de calorii şi 58 de grame de grăsime.

„Acest burger reprezintă cel mai înalt grad de iresponsabilitate şi este lăsat liber, industria alimentară nu va face nimic pentru a ajuta la stoparea epidemiei curente de obezitate”, a declarat Tam Fry, purtătorul de cuvânt al Forumului Naţional pentru Obezitate.

Surse: Daily Mail1, Daily Mail2, Business Insider