Studiu: Consumul exagerat de sare ucide milioane de oameni

45

Aproximativ 2,3 milioane de oameni au murit în 2010 în toată lumea, din cauza consumului excesiv de sare, conform unui studiu recent prezentat în cadrul sesiunii ştiinţifice organizate de American Heart Association (AHA), citat de Forbes.

Aproximativ 2,3 milioane de oameni au murit în 2010, în toată lumea, din cauza consumului excesiv de sare, conform unui studiu recent prezentat în cadrul sesiunii ştiinţifice organizate de American Heart Association (AHA), citat de Forbes. Acest lucru înseamnă că aproximativ 15% din totalul tuturor morţilor survenite în acel an din cauza infarcturilor, atacurilor cerebrale şi alte boli cardio-vasculare din 2010 sunt cauzate de excesul de sare.

Cercetătorii au descoperit că aproximativ un milion din totalul morţilor din cauza excesului de sare (40%), au survenit prematur, înregistrându-se în cazul persoanelor cu vârsta de până în 69 de ani. Cele mai multe victime sunt bărbaţi, aproximativ 60%, arată acelaşi studiu.

 Ucraina, Rusia şi Egipt ocupă primele locuri în topul ţărilor cu cele mai multe morţi înregistrate din cauza excesului de sare. La polul opus se află Qatar, Kenya şi Emiratele Arabe Unite.

Conform AHA, nivelul optim de consum de sare pe zi nu ar trebui să depăşească 1500 mg. Mayo Clinic estimează însă că un american consumă aproximativ 3.400 mg de sare pe zi, din cauza consumului de produse procesate, precum pizza, șuncă şi chiar pâine.