Top 10 motive pentru a face exerciţii fizice

1621

Se ştie că exerciţiile fizice sunt benefice pentru sănătate, ajutând, spre exemplu, la pierderea în greutate, dar mai sunt şi alte avantaje de care se poate bucura orice face cel puţin 20 de minute de exerciţii pe zi.

Iată o listă cu 10 motive pentru a face exerciţii fizice în fiecare zi, întocmită de site-ul lifehacker.com.

  1. Vei avea o memorie mai bună. Studiile demonstrează că exerciţiul fizic îi furnizează creierului mai multă energie şi oxigen şi impulsionează memoria, ajutând ca procesul de învăţare să fie mai rapid.
  2. Vei avea o postură mai bună. A avea o postură bună este un lucru foarte important, iar cea mai bună metodă pentru aceasta este prin exercitarea muşchilor spatelui în mod regulat.
  3. Vei avea mai multă încredere în tine însuţi. Exerciţiul fizic va face să ai un aspect mai atrăgător, lucru care te va face să te simţi mai bine şi să ai mai multă încredere în tine însuţi.
  4. Vei scăpa de stres. Orice persoană are o doză de stres în viaţa sa, mai mică sau mai mare. Studiile au demonstrat că exerciţiul fizic combate stresul, deoarece în timpul acestuia, corpul eliberează endorfine, substanţe care elimină durerea de orice fel și te fac să te simţi mai bine. Mai mult decât atât, în timp ce faci exerciţii fizice, creierul nu mai este concentrat asupra problemelor și situaţiilor care te stresează.
  5. Vei dormi mai bine. National Sleep Foundation, potrivit studiilor pe care le-au realizat, au constatat că exerciţiile fizice regulate te ajută să dormi mai bine. Cel mai potrivit moment pentru acestea este dimineaţa sau după-amiaza, dar nu înainte de culcare, pentru că în acest caz, ar putea avea exact efectul contrar.
  6. Vei avea mai multă energie. Deși poate părea ciudat, exerciţiile fizice regulate îi furnizează corpului mai multă energie. Un studiu realizat în acest domeniu a demonstrat că exerciţiile fizice realizate la mijlocul zilei, te vor ajuta să ai mai multă energie și să fii mai productiv în restul zilei.
  7. Vei avea relaţii sexuale mai bune. În urma studiilor, s-a constatat că exerciţiile fizice regulate micșorează riscul bărbaţilor de a suferi de disfuncţie erectilă, deoarece datorită exerciţiilor, circulaţia sangvină se îmbunătăţește.
  8. Te vei îmbolnăvi mai rar. Un studiu recent a demonstrat că persoanele care fac exerciţii fizice în mod regulat, au de două ori mai puţine probabilităţi de a răci, spre exemplu, decât persoanele care nu fac.
  9. Vei trăi mai mult. Orice știe că o viaţă sănătoasă înseamnă o viaţă mai lungă, dar studiile au constatat că exerciţiile fizice măresc speranţa de viaţă a unei persoane la fel de mult ca renunţarea la fumat.
  10. Vei fi mai fericit. Dacă vei face exerciţii fizice în mod regulat, te vei putea bucura de beneficiile enumerate mai sus și prin urmare, vei fi mai fericit. Cercetătorii de la Universitatea Bristol au descoperit că persoanele care făceau exerciţii fizice aveau o dispoziţie mai bună în zilele respective, decât în celelalte.