Verificarea zilnică a emailurilor, un factor major de stres

31

În era tehnologiei avansate, în care zilnic circulă peste 200 de miliarde de emailuri pe internet, a decide să nu deschidem căsuţa poștală reprezintă o adevărată provocare, însă o cercertare a Universităţii din California, Irvine confirmă faptul că ignorarea totală a mesajelor poate reduce stresul, acest lucru având un efect pozitiv asupra inimii.

Pentru a evalua efectele citirii mesajelor pe parcursul unei zile, cercetătorii au monitorizat ritmul cardiac la 13 bărbaţi și femei, implementând un software la calculatoarele lor pentru a verifica cât de des verfică aceștia căsuţa poștală.

Rezultatele studiului au evidenţiat faptul că aceia care au rămas conectaţi la verificarea email-urilor au înregistrat rate de alertă maximă la inimă. În schimb, cei care au ales să nu verfice poșta electronică timp de 5 zile, cu permisiunea managerului, au avut rezultate mult mai sănătoase la inimă și au prezentat un nivel ridicat de concentrare.

Un ritm cardiac constant și rapid poate crește nivelul cortizolului, hormonul care favorizează stresul. Atunci când o persoană nu resimte stres, ritmul cardiac încetinește și favorizează o stare de relaxare în organism.