6 obiceiuri pe care ar trebui să le excluzi din viaţa ta dacă ești femeie

80917

Îţi vine greu să îi refuzi pe ceilalţi, dar când vine vorba de tine, îţi este extrem de ușor să îţi respingi dorinţele? Ori poate îţi este frică de singurătate și de aceea accepţi să rămâi într-o relaţie toxică doar de dragul de a avea un partener alături. Sunt doar câteva obiceiuri de care femeile ar trebui să devină conștiente că le fac mai mult rău decât bine și să încerce să le excludă din viaţa lor.

Iată câteva din acele lucruri care îţi dau bătăi de cap și pe care ar trebui să le elimini dacă ești femeie, notate de Huffington Post:

Le spui întotdeauna „DA” celorlalţi. De câte ori nu te-ai trezit că ai acceptat ceva ce nu ţi-ai fi dorit să faci, fie că e vorba de o ieșire într-o seară când tot ce voiai să faci era să dormi, ori să rezolvi o sarcină care nu îţi intra în atribuţii, deși aveai un termen limită scurt? Uneori e important să înveţi să spui și „NU” și să faci propriile alegeri.

Pe tine te refuzi (aproape) întotdeauna. Dacă petreci mult timp gândindu-te la ce ar fi bine, ce ar fi rău, ce ar trebui să faci și ce nu, adu-ţi aminte că astfel irosești timp preţios. Nu lăsa propriile insecurităţi, firici sau anxietatea să decidă pentru tine ceea ce e bine și ce e rău.

Mâncarea = dușman. Pentru că multe femei tind spre o siluetă slabă, acestea ajung să vadă alimentele ca fiind bariera spre a obţine „talia de viespe” mult visată. Atunci când „calcă strâmb” și ocolesc rigorile dietei, savurând unul din alimentele interzise, acumulează un sentiment de frustrare și vinovăţie. Însă oricât de important este stilul de viaţă echilibrat și alimentaţia sănătoasă, aceste mici „escapade culinare” nu ar trebui să te facă să regreţi ceva. Bucură-te din când în când de desertul preferat, dar nu uita de ţelul tău de a mânca tot mai sănătos.

Succesul profesional, o corvoadă. Deși ai obţinut-o cu greu, prin multă trudă, nu te poţi bucura pe deplin de ascensiunea ta în carieră pentru că s-ar putea să te bântuie gândul că nu o meriţi ori că ai supărat pe cineva pentru asta. Un studiu a arătat că succesul femeii are puterea de a-i afecta pe partenerii lor de viaţă, micșorându-le stima de sine.

Ţi-e frică de singurătate. Chiar dacă nu ai întâlnit pe cineva special, asta nu înseamnă că timpul este pierdut. Singurătatea nu ar trebui să te îndemne să intri într-o cursă nebună pentru a cunoaște noi persoane și de a-ţi găsi alesul. Uneori el apare exact atunci când te aștepţi mai puţin… la momentul potrivit.

Rămâi cu el deși ești nefericită în relaţie. Oricât v-aţi strădui, ai impresia că relaţia pur și simplu nu merge, că nu veţi ajunge niciodată să vă căsătoriţi, dar continui să rămâi pentru că ideea singurătăţii sau ideea de a o lua de la capăt cu o altă relaţie te înfioară. Sau poate accepţi prima propunere care îţi iese în cale, deși simţi că nu este cea potrivită… Singurătatea este uneori o boală grea și contagioasă, dar faptul că alegi să te înconjori cu persoane nepotrivite poate fi o opţiune mult mai nefericită.