Ben Carson și „prăjiturile otrăvite” pentru homosexuali

1703

Dacă faimosul neurochirurg american Ben Carson va reuși să câștige simpatia electoratului care va vota la prezidenţialele din 2016, nu se știe încă. Ceea ce se știe însă este că, dacă o va câștiga, nu se va putea spune despre el că a fost ajutat de simpatia pe care o poartă comunităţii LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali).

Prezent la Iowa Freedom Summit, conferinţă care a reunit sâmbăta aceasta o paletă semnificativă de vorbitori din rândul politicienilor conservatori, Carson s-a poziţionat din nou împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale. Apelând la o analogie inedită, Carson i-a înfuriat pe militanţii progay.

„Ceea ce mă deranjează pe mine”, a spus dr. Carson, „este că unii oameni încearcă să îi forţeze pe alţii să acţioneze împotriva credinţelor lor, primii acuzându-i pe cei din urmă că îi discriminează.”

E ca și cum, spunea Carson, „se pot duce până la colţul străzii să cumpere o prăjitură, dar nu, mai bine îl dau în judecată pe omul ăsta, pentru că vreau ca el să-mi facă o prăjitură, chiar dacă el nu crede în asta”. Medicul a continuat, spunând că acest lucru „nu e un lucru chiar așa de deștept, pentru că omul acela ar putea otrăvi prăjitura”.

Un comentator al publicaţiei The Hill, prezent la eveniment, relata că gluma a stârnit câteva râsete din partea staffului care îl însoţea pe medic, fiind în același timp tratată cu „o tăcere mormântală din partea jurnaliștilor aflaţi în sală”.

Editorul The Hill remarca totodată că declaraţia, care i-ar putea câștiga puncte în rândul conservatorilor, ar deteriora imaginea lui Carson în tabăra democraţilor.

Indiferent că o percep pozitiv sau negativ, cei care au înţeles remarca lui Carson au luat-o în contextul în care numeroși furnizori de servicii pentru nunţi au refuzat să presteze la ceremonii gay.