Un institut german a inventat carnea 100% vegetariană

510

Are gust de carne însă este un produs vegetal. Institutul Frauenhofer din Germania a dezvoltat în cadrul unui proiect european carnea 100% vegetariană, produsă din grâu, soia, mazăre și lupin, la fel de suculentă, aromată și având aceași textură precum carnea.

Pentru a produce un kilogram de carne, vacile și porcii trebuie să consume între 5 și 8 kg de cereale, iar producţia de carne nu reprezintă un proces simplu și nici ieftin, astfel că cercetătorii insitutului Frauenhofer au găsit o alternativă: carnea 100% vegetariană.

Proiectul european a deschis o fabrică care poate produce în jur de 60-70 de kilograme de carne vegetală pe oră, respectiv 300-500 kg de carne pe zi. Bucăţile de carne produse au o grosime de 1 centimetru, iar gustul este precum cel al cărnii.

Principalele ingrediente utilizate sunt apa și proteinele vegetale care trec printr-un proces lent de fierbere și ulterior răcire. Acest lucru nu îngăduie o eliberare bruscă de presiune, iar pe măsură ce temperatura scade, moleculele proteinelor încep să formeze lanţuri, creând astfel o structură fibroasă, similară cărnii. Durata de valabilitate va fi lungă iar preţul ei nu îl va depăși pe cel al cărnii naturale.

„Am încercat să nu ne rezumăm la o singură plantă, deoarece există persoane care au alergii la diferite substanţe. În acest proces, am dezvoltat o varietate de reţete. Ele permit unui spectru larg de indivizi să consume produsul, fără a suferi alergii”, afirmă cercetătorul Florian Wild potrivit Frauenhofer.