Compasiune mai presus de orice. Aceasta e lecţia impresionantă pe care un angajat al unui restaurant McDonald’s din Chicago a oferit-o, fără să vrea, unei lumi întregi, după ce gestul său de bunătate a fost surprins și răspândit pe internet prin intermendiul postării de pe Facebook a lui Destiny Carreno, martoră la emoţionantul moment.

Destiny aștepta la coadă pentru a-și comanda de mâncare, atunci când un bătrân, într-un scaun cu rotile, s-a apropiat de băiatul care prelua comenzile. Încerca să îi spună ceva, însă cuvintele rostite erau greu de înţeles. Într-un final, casierul și-a dat seama că bătrânul cere ajutor.

Cu răbdare, a început să îi pună mai multe întrebări, pentru a afla care este nevoia sa. Astfel, a aflat că bătrânul nu se descurca să mănânce singur și avea nevoie de ajutor din partea cuiva care să îi taie mâncarea. Reacţia imediată a angajatului a fost pe cât de neașteptată, pe atât de emoţionantă.

„Să fiu sinceră, mă gândeam că angajatul de la casa de marcat nu îl va ajuta, mai ales în timpul orelor de vârf, în centrul orașului Chicago, dar, spre surprinderea mea, acesta și-a închis casa și a dispărut”, povestește Destiny.

Nu a durat mult până când a reapărut, după ce mersese să se spele pe mâini și să își pună o pereche de mănuși curate. Imediat a început să îi porţioneze mâncarea bătrânului și să îl ajute să o mănânce.

Întreaga scenă a impresionat-o până la lacrimi pe Destiny. „Acest angajat, care a lăsat totul pentru acest bărbat, a trecut peste responsabilităţile sale pentru a ajuta un client cu handicap. A fost cel mai amabil și mai umil lucru pe care l-am văzut vreodată”, scrie ea.

Emoţia și inspiraţia gestului angajatului a atins însă sufletul multor internauţi. Peste 400.000 de oameni au redistribuit postarea lui Destiny, iar întâmplarea pe care aceasta a povestit-o a ajuns inclusiv pe site-uri de știri precum BuzzFeed, USA Today sau Daily Mail. Iar comentariile postării arată cât de puternic a fost impactul acestui gest de bunătate a unui angajat, faţă de un client cu probleme medicale. „Angajatul anului!”, „Mi-au dat lacrimile” sau „Aș scrie companiei McDonald’s despre asta, angajatul acesta merită o recunoaștere din partea corporaţiei”, sunt doar câteva dintre mesajele care au apărut în urma poveștii angajatului cu suflet mare de la restaurantul McDonald’s.

10404860_426188214250401_1346539382820542336_n
Foto: Destiny Carreno via Facebook