ADRA România deschide un Club de integrare pentru refugiaţi

434

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România –, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mihai Ionescu”, inaugurează un club de integrare pentru refugiaţi, unde circa 100 de tineri și copii refugiaţi din București vor putea descoperi cultura și identitatea românească și își vor putea cultiva cunoștinţele de limbă engleză și aptitudinile pentru arte, gratuit, sub îndrumarea mai multor instructori voluntari. Iniţiativa face parte din proiectul ADRA „Speranţă pentru imigranţi”, distins cu Premiul I în cadrul Galei Societăţii Civile de anul trecut.

De Ziua Mondială a Refugiaţilor ADRA România le-a pregătit acestora un dar de ospitalitate. Pe 20 iunie, la ora 17:30, va deschide un club de integrare pentru refugiaţi, unde, timp de 3 ore, în fiecare zi de miercuri și duminică din perioada 20 iunie-23 iulie, aceștia vor putea participa în mod gratuit la cursuri de limba română, limba engleză și arte. Clubul este pregătit să primească 100 de cursanţi, copii și tineri, care vor fi grupaţi după vârstă și nivel de pregătire, în 7 clase. Clubul își va desfășura activitatea în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Ionescu”, situat aproape de centrul Capitalei.

„Coordonatorii grupurilor sunt tineri entuziaști care s-au unit să creeze un cadru prietenos și creativ care să ajute la procesul de integrare al refugiaţilor/imigranţilor”, a detaliat Mihai Brașov, coordonatorul proiectului „Speranţă pentru imigranţi”, într-un comunicat ADRA. „Educaţia este un element important în dezvoltarea copiilor, cu atât mai mult în cazul acestor copii cărora, pe lângă educaţia formală, le este necesară și adaptarea culturală în ţara în care ajung în urma strămutării din locul natal din cauza conflictelor armate”, a subliniat Brașov. Coordonatorul proiectului a spus că această iniţiativă vine în continuarea a nu mai puţin de 10 intervenţii în afara ţării care au avut drept obiectiv sprijinirea persoanelor afectate de conflictele curente din Orientul Mijlociu.

Daniel Oncea, directorul administrativ al Liceului „Mihai Ionescu”, a motivat implicarea instituţiei pe care o conduce spunând că „«Speranţă pentru imigranţi” este o mână deschisă pentru ajutor. Să fii străin, departe de casă, singur, reprezintă deja o povară în sufletul acestor oameni.”

Evenimentul de inaugurare a Clubului de integrare este deschis tuturor celor care doresc să participe, însă reprezentanţii ADRA spun că cei care vor să se implice pot face chiar mai mult decât să fie prezenţi la inaugurare. Potrivit comunicatului ADRA, cei care doresc să susţină Clubul de integrare pentru refugiaţi au mai multe opţiuni pentru a face acest lucru: se pot oferi voluntari, pot face donaţii materiale (în special cărţi, caiete, rechizite), pot dona în conturile ADRA, direct pe adra.ro/doneaza pentru proiectul „Speranţă pentru imigranţi” sau pe platforma BCR prin Bursa Binelui.

Niciun articol afișat