Warren Buffet, fondatorul companiei Berkshire Hathaway, predă un curs gratuit în care îşi învaţă elevii cum să dăruiască bani, după ce el însuşi a donat o mare parte din averea personală, în valoare de 58 de miliarde de dolari.

Prin această iniţiativă, el doreşte să inspire în elevii săi aceleaşi principii filantropice care l-au determinat și pe el să doneze mare parte din averea sa. Cursul va consta în a arăta elevilor cum să identifice proiectele de caritate care să fie în concordanţă cu valorile lor şi cum să se asigure că donaţiile pe care le fac vor fi pe mâini bune. La sfârşitul cursului, elevii vor trebui să doneze 100.000 de dolari, primiţi de la sora lui Warren, Doris Buffet, cui vor crede de cuviinţă, notează relevantmagazine.com.

Cursul, numit The Giving With Purpose (Dăruind cu sens), are deja 4.000 de elevi înscrişi. În afară de Warren Buffet, vor fi şi alţi filantropi care vor preda la acest curs, precum jucătorul de baseball, Cal Ripken Jr., şi fondatorii companiei Ben&Jerry, Ben Cohen şi Jerry Greenfield. În cadrul acestui curs, Warren şi Doris vor vorbi despre motivaţia lor pentru filantropie, apoi vor discuta despre aspectele filantropiei, analizând câte un caz de persoane care au donat mare parte din averea lor.