Animalul cu cel mai bun auz din lume: molia-stupilor

367

Molia-stupilor este animalul cu cel mai bun auz, înregistrând frecvenţe de mai bine de 300 kHz, ceea ce reprezintă un record în lume, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Strathclyde.

Fiinţele umane au o capacitate auditivă de maxim 20kHz, care descreşte pe măsura înaintării în vârstă la 12-15 kHz. Delfinii, renumiţi în ceea ce priveşte ultrasunetele, au o capacitate de 160 kHz.

Cercetătorii care au identificat această caracteristică senzorială a moliei-stupilor, în urma studiului realizat la University's Centre for Ultrasonic Engineering, sunt încântaţi de descoperire şi spun că ea ar putea contribui la dezvoltarea tehnologiei ultrasunetelor prin aer, la o mai bună înţelegere a felului în care funcţionează şi la îmbunătăţirea transmiterii pulsaţiilor ultrasonice.

În prezent, folosirea ultrasunetele prin aer este îngreunată de faptul că frecvenţa semnalelor se diminuează atunci când ajunge în aer. De asemenea, se aşteaptă ca în urma studiului pe această molie, să se dezvolte inovaţii precum microfoane în miniatură, notează ScienceDaily.