Nici măcar suferinţa şi moartea nu au putut sta în calea dragostei dintre Italvino şi Diva Possa, căsătoriţi de 65 de ani, care au murit la interval de 40 de minute, ţinându-se de mână.

Italvino, de 89 de ani, şi Diva, de 80 de ani, brazilieni, cunoscuţi drept oameni credincioşi, dedicaţi lui Dumnezeu şi semenilor lor, şi-au uimit familia, prietenii şi cunoscuţii chiar şi prin moartea lor. Timp de 65 de ani cât au fost căsătoriţi, nu au stat nici măcar o zi unul fără celălalt, iar timpul petrecut pe patul de spital nu a fost o excepţie, potrivit Huffington Post.

Italvino suferea de leucemie şi era internat în spital din luna august, iar Diva făcea tratament cu chimioterapie, din cauza unei tumori depistate în luna aprilie. La începutul lunii octombrie, când starea sănătăţii ei s-a înrăutăţit, personalul spitalului le-a oferit paturi alăturate, pentru a putea petrece mai mult timp împreună. Italvino a murit ţinându-şi soţia de mână, iar 40 de minute mai târziu a murit şi Diva, notează express.co.uk.

„După ce a murit bunicul, mătuşa mea i-a şoptit bunicii la ureche vestea aceasta, iar în acel moment am putut citi pe faţa ei pace”, povesteşte Rafael, nepotul celor doi. Pentru el, bunicul Italvino, „un om drept şi corect”, şi bunica Diva, „o femeie dulce”, erau cel mai romantic cuplu pe care l-a văzut vreodată, iar dragostea lor, cea mai sinceră şi pură. În mijlocul durerii, familia simte totuşi linişte şi pace pentru că cei doi au murit împreună; potrivit declaraţiilor familiei, niciunul dintre ei nu ar fi putut să suporte durerea de a trăi fără celălalt.

Italvino şi Diva Possa aparţineau Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea de 30 de ani. La început, doar Diva frecventa biserica, dar prin exemplul, dragostea, perseverenţa şi rugăciunile ei l-a determinat pe Italvino să se alăture bisericii pe care ea o iubea. Apoi au început să se implice în activităţile comunităţii lor de credinţă, în programele de evanghelizare şi ajutorare a celor nevoiaşi, relatează adventistreview.org.

Ei au avut 10 copii, 14 nepoţi şi 6 strănepoţi. Exemplul lor de viaţă, credincioşia lor faţă de Dumnezeu şi calitatea lor de păzitori ai Sabatului au fost prezentate şi în presa braziliană, la momentul nefericit al încetării lor din viaţă. Una dintre fiicele cuplului, Rosimar, spunea că numele lui Dumnezeu a fost glorificat chiar şi prin moartea lor, ceea ce, în mod sigur, ar fi fost cea mai mare dorinţă a lui Italvino şi a Divei Possa.