Doar pentru că era altfel, Brenna Mendoza a devenit ţinta batjocurilor și chiar a ameninţărilor colegilor ei de școală, pe care la un moment dat îi credea prietenii săi. Atât de dur a fost atacul lor, încât eleva de clasa a opta a vrut să își pună capăt vieţii. Povestea emoţionantă a Brennei a devenit rapid virală pe internet, iar câţiva necunoscuţi au hotărât să îi aline durerea și să îi readucă zâmbetul pe chip.

Brenna s-a născut cu sindromul Goldenhar, o afecţiune manifestată prin deformări la nivelul feţei și prin probleme de vedere, de auz și respiratorii. Din cauza defectelor cauzate de boală, ea a suferit batjocura colegilor încă din clasa I.

Recent însă, agresiunile au căpătat o proporţie alarmantă, iar părinţii au fost nevoiţi să nu o mai lase pe Brenna la școală, după ce aceasta a fost ameninţată cu bătaia de o colegă. „Dacă fetele o prind și dacă o lovesc în faţă, îi opresc căile respiratorii și nu mai poate respira, lucru care înseamnă că va muri“, a declarat Wendy Mendoza, mama Brennei, pentru News 10.

La un moment dat, Brenna aproape că și-a pierdut toată puterea de a suporta răutăţile colegilor de școală. „Mă simţeam lipsită de speranţă, de parcă nu mai aveam nici un motiv să fiu în viaţă. Așa că le-am trimis câteva mesaje prietenilor, spunându-le: «Îmi pare rău, la revedere, ţin la voi»“, povestește Brenna printre lacrimi.

Din fericire, povestea Brennei s-a răspândit pe internet, emoţionându-i deopotrivă pe prietenii ei, precum și pe alţi oameni care nu o cunoșteau personal, dar care au vrut să facă ceva pentru a-i reda adolescentei pofta de viaţă și încrederea în sine. „Am primit atâtea cereri de prietenie! Mulţi oameni mi-au trimis mesaje, spunându-mi: «Suntem foarte mândri de tine, ești uimitoare, ești frumoasă, te iubim»“, a declarat tânăra.

Brenna s-a arătat entuziasmată și copleșită de încurajările și cadourile primite, inclusiv o ședinţă foto gratuită, la care s-au alăturat și companii locale de haine și machiaj. Mai mult, familia Mendoza a primit invitaţia de a participa la un eveniment anual, susţinut de Children’s Craniofacial Association, organizaţie care își propune să îi ajute pe copiii cu deformări faciale, cu toate cheltuielile incluse. La această întâlnire urmau să participe și alte șapte familii cu copii care suferă de aceeași afecţiune ca Brenna, a precizat directorul executiv al asociaţiei, Charlene Smith.

„Trecerea de la a fi agresată la a ţine piept agresorilor este un pas mare și sunt foarte fericită că l-am făcut. Sper că îi va ajuta și pe alţi copii să facă pasul și să realizeze că nu sunt singuri și că au lângă ei oameni care le sunt aproape indiferent de situaţie“, a spus Brenna.

 

Foto: USA Today via YouTube