Săptămâna trecută, presa internaţională a relatat admirativ cum un bărbat indian, de religie sikh, și-a încălcat un principiu religios pentru a ajuta un băieţel implicat într-un accident de mașină. Săptămâna aceasta, mai mulţi străini au vrut să-l recompenseze pentru gestul lui.

Atunci când discuţiile despre interdicţia purtării vălului islamic în spaţiile publice era un subiect fierbinte pentru presă, unii discutau ca legea să se aplice și în dreptul indienilor sikh, a căror religie le impune purtarea unui turban. Bărbaţii sikh nu își scot turbanul decât pentru a-și spăla părul. În orice altă circumstanţă, au obligaţia religioasă de a-l purta, ca o dovadă de decenţă.

Harman Singh n-a ezitat însă când l-a văzut pe micuţul Daejon Pahia pe asfalt, lovit de mașină. Și-a scos turbanul și l-a așezat sub capul băieţelului.

Gestul lui, surprins de presă, a făcut înconjurul lumii, iar jurnaliștii s-au înghesuit pentru interviuri. Unii au observat că locuinţa lui Harman Singh era aproape goală, mobila reducându-se la doar câteva piese, insuficiente pentru un trai confortabil. Așa că au luat atitudine.

Săptămâna aceasta, o echipă de jurnaliști neozeelandezi, ajutaţi de o fabrică de mobilă, i-au adus lui Harman un pat, o canapea mare și o măsuţă de sufragerie. Bărbatul a fost atât de emoţionat, încât a început să plângă, iar reporterul și reprezentantul firmei de mobilă n-au putut nici ei să își reţină lacrimile.

Băieţelul care a suferit accidentul auto este bine și chiar a fost vizitat de Harman la spitalul în care se recuperează.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.