Când ești adolescent, aprecierile prietenilor contează uneori mai mult decât orice altceva. Și când acestea sunt înlocuite de batjocură, e ușor să te scufunzi în sentimentul că ești lipsit de valoare. Dominic Zaffino a înţeles încă de la 10 ani ce înseamnă să fii luat peste picior pentru un defect al tău, însă le-a oferit o lecţie de neuitat celor care l-au ironizat și, surprinzător, și multor altora.

În ziua aceea, a venit acasă cu ochii umflaţi de plâns, iar asta e ceva extrem de rar pentru Dominic, le povestea mama lui reporterilor care i-au spus povestea la televiziunea americană ABC.

La doar 3 ani, Dominic a fost diagnosticat cu leucemie, iar tratamentul chimioterapic pe care l-a urmat, deși a durat cât o treime din viaţa lui, nu l-a făcut niciodată pe Dominic să plângă. Duritatea intervenţiei chimice i-a încetinit însă ritmul de creștere, iar colegii au râs de el că e prea scund, avea să afle mama. Iar felul în care a aflat a umplut-o de admiraţie pentru fiul ei.

Supărat de ironiile colegilor, micuţul Dominic a scris o postare pe Instagram care a devenit rapid virală. În ea, băieţelul le spunea celor care au râs de el: „Oi fi eu scund, dar e mai bine să fii scund decât să fii mort… am avut cancer (în cazul în care nu știţi, este MORTAL). Îmi place cine sunt acum și sunt foarte norocos că sunt încă în viaţă. Iar toţi care vă credeţi uriași să știţi că nu e cel mai grozav lucru de pe lume (puteţi dezvolta probleme). Nu trebuie să fii înalt ca să câștigi. Și eu puteam să fiu înalt, însă Dumnezeu mi-a încetinit creșterea, ca eu să devin cea mai bună persoană care pot deveni. Gândiţi-vă la asta înainte să numiţi pe cineva scund…”

Impresionaţi au fost și jucătorii de fotbal american de la Philadelphia Eagles, care l-au invitat pe Dominic la un antrenament al lor. „Eu am 1,98 cm înălţime, însă mă uit în sus la acest puști”, declara Brandon Blair, unul dintre jucătorii echipei. „Copiii și oamenii ca el ne inspiră pe noi toţi”, a spus Blair.

https://youtu.be/uJU-Bzu71rQ

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.