Poliţista care a alăptat un bebeluș malnutrit a fost avansată

10437

Celeste Ayala a fost o atingere celestă pentru un bebeluș preluat de Protecţia Copilului. Femeia, care lucra ca agent de poliţie, a fost avansată în funcţie ca urmare a gestului pe care l-a făcut faţă de acel micuţ.

Murdar și mirosind urât, copilașul plângea de unul singur într-un salon al Spitalului de Copii „Sor María Ludovica”, de lângă Buenos Aires, acolo unde Ayala era de serviciu. Femeia, care devenise de curând mamă, a cerut voie conducerii spitalului să îl alăpteze pe bebeluș, a relatat Poliţia Provincială Buenos Aires, pentru CNN. A primit permisiunea și a hrănit copilul, despre care spunea că era vizibil înfometat.

Marcos Heredia, colegul de tură al Celestei Ayala, a postat pe Facebook o fotografie în care femeia, vizibil tulburată de starea copilului, îl alăptează. În postarea lui, Heredia scria: „Am vrut să fac public acest mare gest de dragoste pe care l-ai făcut astăzi faţă de acest copilaș, pe care nu îl cunoșteai, dar faţă de care nu ai ezitat să te porţi ca o mamă. Nu ţi-a păsat că era murdar sau urât mirositor… Nu ne e dat în fiecare zi să vedem așa ceva.”

Postarea lui a fost redistribuită de peste 100.000 de ori, iar viralizarea gestului poliţistei nu i-a lăsat indiferenţi nici pe superiorii ei. Ministrul securităţii din provincia Buenos Aires, Cristian Ritondo, a anunţat că Ayala a fost promovată de la agent la sergent. „Am dorit să îţi mulţumim în persoană pentru acel gest de dragoste spontană care a reușit să calmeze plânsul acelui copilaș. Așa este un poliţist cu care să ne mândrim, așa este poliţia pe care o dorim”, a scris Ritondo pe Twitter.

Într-un interviu pentru site-ul Cronica, Ayala spunea că momentul a fost unul trist pentru ea: „Mi-a frânt inima să îl văd așa. Societatea ar trebui să fie mai sensibilă la problemele care afectează copiii. Acestea nu pot continua așa.” Din motive de confidenţialitate, Poliţia nu a dezvăluit motivele pentru care copilașul a fost preluat de la mama lui, însă presa locală a consemnat că bebelușul mai are cinci fraţi și că toţi ar fi malnutriţi.