A fugit de foametea din Somalia, iar acum flămânzește în România

Nu o cunoașteţi. Nu o vedeţi. Nu îi veţi ști decât pseudonimul, Alzina, care în limba arabă înseamnă „femeie”. La acest nivel generic va trebui să vă atașaţi de această persoană, dacă vreţi să o ajutaţi. E greu, dar nu e imposibil.

Somalia se află în faţa unei noi crize medicale

Somalia se află în faţa unei posibile crize medicale, după ce a fost lovită crunt de foamete şi de violenţe politice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) raportează mii de cazuri de holeră şi de diaree înregistrate de la începutul acestui an.

OMS anunţă epidemie de holeră în Somalia

Oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţat vineri că Somalia afectată de foamete se confruntă cu o epidemie de holeră.

Somalia: 29.000 de copii morţi de foame, în ultimele 90 de zile

Seceta și foametea din Somalia au ucis peste 29.000 de copii cu vârste sub 5 ani, în ultimele 90 de zile, conform estimărilor făcute de experţi americani. În jur de 640.000 de copii somalezi sunt subnutriţi, ceea ce înseamnă că rata mortalităţii infantile va crește.

Papa cere lumii să nu fie indiferentă la criza africană

În ultima zi a lunii iulie papa Benedict al XVI-lea a predicat despre criza alimentelor și foametea din Cornul Africii. Pontiful a adresat un apel lumii de a nu fi „indiferentă" la criza africană.

Somalia: „cel mai mare dezastru umanitar” al lumii

Seceta din Somalia este „cel mai mare dezastru umanitar" al lumii, a declarat António Guterres, şeful Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Programul Alimentar Mondial estimează că sunt 10 milioane de oameni care au nevoie urgentă de ajutor.